[VIDEO] PAU - Aplec en solidaritat damb Patxi Ruiz

Lo 23/05/20 passat, militant·a·s de Libertat qu'exprimín la lor solidaritat damb lo presoner basco Patxi Ruiz, en cauma de la hami e de la set.

En Français plus bas / en Castellano más abajo.

Lo dissabte 23 de mai, un detzenat de militant·a·s de Libertat que s'amassèn davant lo Consolat d'Espanha a Pau. L'organizacion independentista e socialista d'Occitània qu'exprimí la soa solidaritat damb lo presoner politic Patxi Ruiz. Lo militant basco qu'entrè en cauma de la hami e de la set despuish lo 11 de mai passat, entà exigir la fin de las persecucions que pateish de las parts de l'administracion penitenciària e l'apressada de lxs presoner·a·s politic·a·s deu son lòc de residéncia.

Ataca policiau a Iruñea


Lo madeish dia, ua manifestacion que's debanè a Baiona, amassant de cap a 300 personas. A Iruñea tanben, mantuns centenats de militants que desfilèn per las carrèras avans d'estar atacats·das per la polícia.

Sejornet a l'espitau


Ja qu'aja arrefusat d'estar transferat dinc a l'espitau, Patxi qu'i estó mudat per las autoritats penitenciàrias e que l'i introdusín 2 litres de serum. Mes lo militant basco que demandè l'estanc deus suenhs e que tornè a la preson de Murcia II. A la mair - qu'a podut véder a l'espitau - Patxi qu'a dit qu'abandonava la cauma de la set, mes que continua la de la hami.

La solidaritat dens las presons


Mantuns presoner·a·s politic·a·s bascxs qu'an començat un movement de solidaritat, arrefusant de minjar o de sortir de la jaula.


-


Samedi 23 mai, une dizaine de militant·e·s de Libertat se sont rassemblé·e·s devant le Consulat d'Espagne à Pau. L'organisation indépendantiste et socialiste d'Occitanie a exprimé sa solidarité avec le prisonnier politique Patxi Ruiz. Le militant basque est entré en grève de la faim et de la soif depuis le 11 mai dernier, afin d'exiger la fin des persécutions qu'il subit de la part de l'administration pénitentiaire et le rapprochement des prisonnier·e·s politiques de leur lieu de résidence.

Attaque policière à Pampelune


Le même jour, une manifestation a eu lieu à Bayonne, rassemblant environ 300 personnes. À Pampelune aussi, plusieurs centaines de militant·e·s ont défilé dans les rues avant d'être attaqué·e·s par la police.

Bref séjour à l'hôpital


Bien qu'il ait refusé d'être transféré à l'hôpital, Patxi y a été déplacé par les autorités pénitentiaires et il lui a été introduit 2 litres de sérum. Mais le militant basque a demandé l'arrêt des soins et est retourné à la prison de Murcie II. À sa mère - qu'il a pu voir à l'hôpital - Patxi a dit qu'il abandonnait la grève de la soif, mais il continue celle de la faim.

La solidarité dans les prisons


Plusieurs prisonnier·e·s politiques basques ont entamé un mouvement de solidarité en refusant de manger ou de sortir de leur cellule.

-


El pasado sábado 23 de mayo, una decena de militantes de Libertat se concentrarón delante del Consulado de España en Pau (Occitània). La organización independentista y socialista de Occitania expresó su solidaridad con el preso político Patxi Ruiz. El militantes vasco entró en huelga del habmre y de la sed desde el 11 de mayo pasado, para exigir el fin de las persecuciones que sufre por parte de la administración penitenciaria y el acercamiento de lxs presxs políticxs a sus lugares de residencia.

Ataque policial en Iruñea


El mismo dia, una manifestación se realizó en Baiona, agregando más o menos 300 personas. En Iruñea también, varion centenares de militantes desfilarón por la calles antes des estar atacadxs por la policía.

Breve estancia en el hospital


Ya que había rechazado est traslado al hospital, Patxi fue mudado allí por las autoridades penitenciarias y le han introducido 2 litros de suero. Pero el militante vasco ha pedido el abandono de los cuidados y ha vuelto a la cárcel de Murcia II. A su madre - que ha podido ver en el hospital - Patxi le dijó que dejaba la huelga de la sed pero seguía con la del hambre.

La solidaridad en las cárceles


Varixs presxs políticxs vascxs han empezado un movimiento de solidaridad, rechazando la comida o negandose a salir de su celda.

Entrades populars d'aquest blog

PAU - Estat de sièti entau G5 Sahèl

PAU - Libertat entà Palestina au torn ciclista

ARRIBÈRA DE LAC - Entervista d'un obrèr militant sus la cauma a Toray